Nemasturbující ženy jsou v nevýhodě

Jak a čím se liší ženy, které masturbují, od těch ostatních, pro které je onanie sprosté slovo? Odpověď je velmi stručná. Jsou zdravější, šťastnější a spokojenější. Čerpají totiž z nesčetných a báječných výhod, které masturbace přináší. Přidáte se k nim?

Masturbace? Masturbace! Tak to je něco, co v určitém okamžiku života dělá téměř každý. Průzkum (1) mezi dospělými v USA naznačil, že masturbuje asi 40 procent žen – většina jednou týdně nebo 2 až 3krát týdně. A to je jedině dobře.

Masturbace uvolňuje napětí, snižuje stres, pomáhá vám lépe spát, zmírňuje menstruační křeče a svalové napětí, posiluje svalový tonus v pánevní a anální oblasti a je naprosto bezpečná. Neexistuje totiž žádné riziko otěhotnění. Tím však výčet jejích benefitů nekončí.

Důvod, proč za sebou v ložnici zavřít dveře

Kromě toho, když máte orgasmus, vaše tělo uvolňuje určité hormony zvané dopamin a oxytocin. Dopamin je někdy nazýván „hormonem dobrého pocitu“ a oxytocin bývá známý jako „droga lásky“. Z toho vyplývá, že ženy, které nemasturbují, se o tohle všechno ochuzují. Proč? Možná ze strachu či studu.

Způsobuje masturbace neplodnost?

Pravdou je, že navzdory zdravotním přínosům masturbace stále existuje jisté stigma. Mnoho lidí se cítí trapně a provinile za to, že se zabývají vlastním potěšením. Masturbace je však normálním a zdravým aspektem lidské sexuality a již dlouho se ví, že nezpůsobuje slepotu, neplodnost nebo duševní onemocnění. Proto si dělejte dobře – klidně každý den. A občas přizvěte i partnera.

Vzájemná masturbace, tedy sexuální stimulace mezi partnery, je skvělou zábavou pro dva. Umožňuje jednotlivcům prozkoumat svou sexualitu a potěšení a zvyšuje emocionální intimitu a komunikaci, což vede k uspokojivějšímu sexuálnímu vztahu. Pokud používáte sexuální hračky, dbejte na správnou hygienu, abyste omezili výměnu tělesných tekutin. Své vibrátory a jiné erotické pomůcky pravidelně čistěte, ideálně antibakteriálním gelem (k dostání v sexshopech).

Potenciální problémy s masturbací

Zatímco masturbace může mít mnoho výhod, má i své stinné stránky nebo nežádoucí „vedlejší účinky“. Ta nadměrná způsobuje bolestivost genitálií, únavu, a dokonce i zranění. Je důležité si uvědomit, že klíčová je hlavně umírněnost. Myslete na limity svého těla a naslouchejte všem varovným signálům nepohodlí nebo bolesti. Jinak se nemáte vůbec čeho bát. Takže, co budete dělat dnes večer?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5519052, názor autora – zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat